TahinAubergine met tomaat

variant op recept van Anas Atassi

Ingrediƫnten:

  • 2 aubergines, in lengte gehalveerd
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 tenen knoflook
  • 3 eetlepels tahinpasta
  • sap van 1 citroen
  • zout
  • 2 tomaten, fijngesneden
  • handje peterselie
  • handje veldsla
  • extra vergine olijfolie
  • eetlepel citroenrasp
  • 2 theelepels tahinpasta
  • 20 gram geroosterde pijnboompitten

Zet de oven op gril stand en verhit tot 220 graden.

Wrijf de aubergines in met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Plaats ze in de oven. Na ongeveer 25 minuten zullen ze gaar zijn.

Doe de yoghurt, knoflook, tahinpasta en het citroensap in een kom: roer het door elkaar. Naar smaak nog wat zout er bij.

Hussel in een saladeschaal de tomaat, peterselie, veldsla en voeg de extra vergine olijfolie en citroenrasp toe.

Leg de gegrilde aubergines op een schaal. Doe een lekkere hoeveelheid yoghurtdip op de aubergines. Schep daarbovenop wat tomatensalade en sprenkel vervolgens tahinpasta over het geheel. En tot slot wat geroosterde pijnboompitten er op.

Het is echt zalig!