Sinaasappel dadel salade

recept van Yotam Ottolenghi

Ingrediënten:

  • 5 middelgrote sinaasappels
  • 3 – 4 grote medjooldadels (60 gram), ontpit en over de lengte in vieren >>>ik gebruik er graag twee keer zo veel 🙂
  • 120 gram radijs, in 1-2 mm dunne plakjes
  • 1/3 kleine rode ui, in flinterdunne ringen (30 gram)
  • zak gemengde sla met rucola en rode slasoorten
  • 15 gram korianderblad
  • 15 gram peterselie
  • 15 gram munt

Dressing:

  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel oranjebloesemwater
  • halve theelepel kaneel
  • 2 theelepels venkelzaad, geroosterd en licht gekneusd
  • 3 eetlepels olie
  • zout en zwarte peper

Klop voor de dressing door elkaar: het citroensap met de knoflook, oranjebloesemwater, kaneel en venkelzaad. Voeg de olijfolie, halve theelepel zout en royaal versgemalen peper toe. Goed roeren en zet opzij

Snijd met een aardappelmesje aan beide kanten van de sinaasappels een schijfje van de schil. Zet ze één voor één op een plank en snijd de schil en het witte vlies, de bolling volgend, in brede repen van de vrucht af. Snijd de sinaasappels dan horizontaal in een halve cm dikke plakken en verwijder de pitten.

Doe de sinaasappelplakken met de overige ingrediënten in een grote kom. Roer de dressing kort door en giet over de salade. Schep alles losjes om.

Klaar!

>>> Terug naar de Om te maken pagina