Platte aardappel met pesto

variant op een recept dat ik vond op lekker-leven.com

Ingrediënten:

  • aardappelen
  • knoflookpoeder
  • uienpoeder
  • zout
  • blik cannellinibonen
  • verse basilicum, ongeveer een plantje
  • 4 tenen knoflook
  • 1 limoen
  • 4 eetlepels parmezaan
  • zout

De aardappelen hoef je niet te schillen, wél even schoon wassen. Snijd de aardappelen in tweeën of drieën. Breng de aardappelen in koud water aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur laag en laat je de aardappelen nog 5 minuten door koken.

Leg bakpapier op een bakplaat. Giet de aardappelen af en leg ze op de bakplaat. Met de onderkant van een mok kun je de aardappelen pletten. Bestrooi de stukken platte aardappel met knoflookpoeder, uienpoeder en een beetje zout.

Bak de aardappelen in 20/25 minuten op 175 graden in de oven.

Als de aardappelen in de oven staan kun je de pesto maken. Gebruik hiervoor een staafmixer.

Doe eerst de knoflook in een knoflookpers. Voeg daarna alle overige ingrediënten toe en pureer alles tot een gladde pesto. Zet de pesto nog even in de koelkast.

Aardappelen klaar? Dikke klodder pesto erop en smullen!!!