Over varkens, logeren, tomaatjes stelen en duplo

Doordat ik – soort van per ongeluk –  al even niet een blog had geschreven voor KoffiemetMarrit.nl heb ik heel veel onderwerpen tegelijk die ik eigenlijk in één blog wil stoppen. Handig? Waarschijnlijk niet…

Varkens

We waren aan het begin van de week – inderdaad het was herfstvakantie – een paar dagen naar Duitsland. We hebben daar niet alleen een overheerlijk herfstdiner genoten maar ook een Haustierpark aangedaan. Het was niet de eerste keer dat we er waren. Maar iedere keer weer word ik getroffen door de aanblik van de varkens daar.

Ze zijn geweldig. Ze zijn enorm. Harig en vies ook. Ze hebben ruimte en heel veel modder. En bovenal zien ze er zeer tevreden uit. Precies zoals zou moeten. Het waren varkens met vrijheid.

Daarover gesproken…

Logeren

De meiden gingen logeren.
De oudste ging naar opa en oma. Vooral om veel bordspelletjes te doen was haar idee. Maar ze kwam thuis met een nieuw geshopt shirtje (kleedgeld doen???) en ook had ze een zak drop leeggevroten  in de bioscoop bij de film Misfit.
De jongste logeerde bij mijn broer en zijn vrouw en speelde er foute games. Glunderend vertelde ze over haar schietkwaliteiten en over de vieze scheetgeluiden die de game produceerde…
En onze nummer twee logeerde lekker bij ons. Wat een heerlijkheid. Ze had het rijk alleen, kon lekker uitslapen en ongestoord op de tablet. We zijn samen de stad in gegaan: lunchen en shoppen. En ja hoor, ook naar de bioscoop 🙂

Super die logeerpartijen. Om heel tevreden op terug te kijken. En inderdaad. Het zijn dochters met vrijheid!

Daarover gesproken…

Tomaatjes stelen

Ik liep vrijdag in de supermarkt en ik zag een vrouw haar zakken vullen. Met van die snoeptomaatjes. Niet de snoeptomaatjes uit een verpakking, maar de tomaatjes die op een bord uitgestald lagen. Zodat je er eentje kan proeven. Zodat ze je kunnen overhalen ze te kopen. Die bedoel ik. Nou. Die vrouw vulde dus haar jaszakken. Ik was met stomheid geslagen. Ik deed een stap dichterbij. Opende volgens mij zelfs mijn mond al om te… Maar ik zei vervolgens niks. Ik zag dat ze ‘ongeveer een zwerfster’ was. Maar ja. Verder reageerde er ook niemand op de vrouw. En ze deed het heel openlijk hoor. Ik ben maar verder gegaan. Voelde me beetje suf dat ik niks zei. Maar had ook wel de indruk dat ze de gezonde tomaatjes gebruiken kon.

Even later kwam ik een duidelijk zeer welgestelde vrouw tegen. Ze was kritisch op alles wat ze tegenkwam in de winkel. Ze ergerde zich aan iedereen die haar in de weg stond. Vervolgens hoorde ik haar met een uitgestreken gezicht verkondigen dat ze heus geen haast had hoor, alle tijd van de wereld. Waarschijnlijk was het waar, had ze alle tijd maar was ze gewoon een opgejaagd persoon. Ofzo. Dat denk ik dan maar. Ik probeerde de vrouw maar een beetje te negeren, maar kwam haar natuurlijk in ieder pad tegen.

En toen kwam ik de tomaatjesdievegge weer tegen. In haar mandje had ze wortels liggen, in haar hand een gratis kopje koffie. Ik keek haar aan, volgens mij best vriendelijk, en de vrouw lachte me stralend toe. Ze keek echt heel gelukkig. Ik denk dat ze een heel goede ochtend had.

En ik was toen dus tevreden. Tevreden over dat ik niets gezegd had.
Maar ook vind ik écht dat je niet de vrijheid hebt om je zakken te vullen met snoeptomaatjes.

Duplo

Het regent. O nee de zon schijnt. Oftewel het is wisselvallig weer. Ja hoor, het regent weer.
Maar wat een geluk: we hebben duplo!

We kregen vrienden op bezoek met een dochtertje van 1 jaar. Daarop konden we ons wel voorbereiden, had ik bedacht. Dus bakte ik niet alleen kruidcake en vers brood maar hebben we van te voren gauw de koffers met playmobil en lego naar boven gedaan. En de koffer duplo naar beneden gebracht.

Het was een groot succes. Het dametje vermaakt ze zich prima met de duplo. En ze was niet de enige…

Je begrijpt, we zijn heel tevreden over de speelgoedwissel: de komende dagen hebben wij weer duplo in de woonkamer! En hoe fijn dat er voor mij straks ook de vrijheid is om het weer weg te zetten!!!

Over varkens, logeren, tomaatjes stelen en duplo

Alles bij elkaar heb ik nu een heel lang verhaal geschreven. Ik weet niet of je tot hier gekomen bent??? Een mini-samenvatting van dit lange verhaal kan er vast ook nog wel bij. Niet dat ik precies weet hoe ik het moet verwoorden… Maar ja, het ging dus steeds over tevreden en over vrijheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *