Ouder worden

Nog niet zo lang geleden vertelde iemand me dat ze echt moeite had met haar ouder worden. Niet dat ze oud is. Maar ze is geen zestien meer. En ook geen drieëntwintig.

Botox
Iemand anders die ik ken, had dat ook. Zij was er heel praktisch over en loste het op met botox. Steeds weer. Ze kon er niet echt bij dat ik daar niets van weten wilde.

Potjes opendraaien
Vlak voor de zomer schrok ik een beetje. Mijn vader is niet meer zo sterk in zijn handen. Hij krijgt de potten appelmoes niet makkelijk meer open. Nee, dacht ik. Ik ben er nog niet aan toe dat hij een soort van oud begint te worden.

Nooit van gehoord
Vorige week was ik in de winkel met een van mijn dochters om een agenda uit te zoeken. Op een van de agenda’s stond een jongen. Ik weet niet meer precies wat ik zei. Maar haar opgetrokken wenkbrauwen en blik waren duidelijk. Ik zocht het later op. De jongen bleek Martin Garrix te zijn. Een beroemde dj van wie ik nog nooit gehoord had.

Brugklaskamp
Gisteren zwaaide ik onze oudste dochter uit. Ze ging op brugklaskamp. Aarzelend en onzeker stond ze bij haar klasgenoten. Vanaf haar plekje in de bus zag ik haar naar mij kijken. Gelukkig had ik een lief kaartje in haar tas gedaan. Met pijn in mijn hart fietste ik weer naar huis. Onze lieve grootste dochter, wat is ze nog klein!

En ik?
Ik ben nu moeder van een middelbare scholier…

7 gedachtes over “Ouder worden”

 1. Leuk geschreven Marrit! De uitdrukking “je bent zo oud als je je voelt” wordt idd steeds minder geloofwaardig naar mate je ouder wordt. Beter is het om gewoon te leren omgaan met de huidige omstandigheden.
  Middelbaar kun je best lang rekken, dat eindigt pas als iedereen zegt: joh, je bent oud geworden, zeg! Ik hoop dat dat nog even duurt…

  1. Ḿiddelbaar kun je inderdaad ruim zien. Grote kans ook dat mensen je zullen ontzien met de milde variant: ‘wat ben jij veranderd!

   Dank voor je reactie: leuk 🙂

 2. Tsja, we willen allemaal oud worden maar uiterlijke kenmerken vinden we maar niets. Gewoon maar doorgaan en genieten . En ja, aan de leeftijd van je kinderen merk je het duidelijk dat je ouder wordt. Ik heb zoons van 41 en 38!!!!

 3. Wat leuk geschreven.
  “Oud genoeg om je moeder te zijn” ben ik, maar ik blijf me voor bepaalde dingen nog steeds, indanks gebreken ” jong” voelen. Maar dat is altijd betrekkelijk, want hoe oud voel je je als je mee mag doen met een pubquiz voor de vragen over jouw tijd.
  Vandaag hoorde ik dat mijn kleinzoon kennis gaat maken met de ouders van zijn vakantieliefde. Hij is 14, zij 15 en wonen 100 km uit elkaar. Mijn KLEINZOON! Dan ben je ineens weer wat ouder in je gevoel.
  Vanavond ga ik in een retrojurk naar een ” Back to the 50’s” avond. In mijn rolstoel. Reken maar dat ik mij vanavond jong voel.
  Oud worden, ik gun het iedereen, met een goede jonge geest en een lichaam waarin je je “goed” kan voelen. Aanvaarden hoe je bent en genieten van wat God je blijft geven.

  1. Dank je wel voor je compliment!
   Een kleinzoon van veertien met een vriendin… dat is inderdaad ook weer een nieuwe fase in ‘ouder worden’ 🙂 🙂 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *