De verborgen universiteit – Natalie Koch

Het zou gewoon waar kunnen zijn.

Er zit een theorie in De verborgen universiteit over muziek en de kracht ervan. Een super ingewikkelde theorie. Magisch ingewikkeld: je begrijpt het bijna. Een theorie waarbij je fronst van inspanning als je er over leest. Maar waarvan je denkt ‘nou dat zou best kunnen’. Denk maar eens terug aan toen je als tiener of student en masse mee hoste op de beat van ‘muziek’. Wat een opzwepende kracht zat (en zit) daar in! Magisch!

Trilogie

De verborgen universiteit is een trilogie van de Nederlandse Natalie Koch in het genre fantasy. Ik heb ze vorig jaar gelezen en heb plannen om op korte termijn nog eens mijn neus in die boeken te steken!

Flaptekst:

Als de negentienjarige Alexa Westerhof een semester aan een kleine Londense universiteit gaat studeren, ontdekt ze al snel dat het gotische gebouw geheimen herbergt. Een dramatische gebeurtenis op de campus brengt haar in contact met magi, mensen met bijzondere krachten, waar ze zelf ook over blijkt te beschikken. Terwijl ze colleges volgt en van het studentenleven geniet, bestudeert ze in het geheim magie en leert haar krachten ontwikkelen.

Intussen gebeuren er raadselachtige dingen; als eerst een docent en daarna haar huisgenote, het dromerige goth-meisje Rain, ten prooi vallen aan een onverklaarbare bewusteloosheid, gaat ze op onderzoek uit. Iemand houdt haar in de gaten, maar wie – en waarom?

>>>Terug naar de Aanraders