Bosbessen monchoutaart met kersen en banaan

Deze taart is geschikt voor ieder feest, maar zeker voor Pinksteren! Bij zo’n feest vol vuur en passie hoort een goddelijke monchoutaart!

Bij Pinksteren hoort de kleur rood. Bij Pinksteren hoort ook blijdschap. Het is een vrolijk feest waar je van mag genieten. En dat kan dus perfect met deze monchoutaart vol lekkernijen: bosbessen, roomboter, roomkaas, slagroom, bananen en… vuurrode kersen!

Recept monchoutaart

  • 50 g roomboter
  • 225 g bosbessenjam (pot à 450 g)
  • 240 g theebiscuits (pak)
  • 200 g roomkaas/ monchou (bakje à 100 g)
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom (beker)
  • 8 g vanillesuiker (zakje)
  • 8 g slagroomversteviger (zakje)
  • 3 bananen
  • 430 g vlaaivulling kersen (blik)

Zo maak je de taart

  • Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door elkaar of gebruik de magnetron.
  • Verkruimel de biscuit. Dit kun je doen door de biscuit in een theedoek te doen en te bewerken met en deegroller. Ik vind een hamer ook handig.
  • Meng de biscuit met het boter-jammengsel.
  • Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel. Laat minstens 20 minuten afkoelen in de koelkast.
  • Klop ondertussen met een mixer de roomkaas/ monchou met de basterdsuiker luchtig.
  • Klop vervolgens de slagroom met de vanillesuiker en de slagroomversteviger.
  • Meng de slagroom en de roomkaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
  • Snijd de bananen in plakjes en verdeel die over de taart.
  • Verdeel ten slotte de vlaaivulling erover.
  • Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

>>> Terug naar de Om te maken pagina