30 dagen minimaliseren

30 dagen minimaliseren: dat kan ik vast!

Ik weet dat het geen nieuw verschijnsel is. Ik weet dat er heel veel mensen allang in een overzichtelijk huis wonen. En dat zij uit zichzelf al spullen wegdoen. Dat ze dat hebben wat nodig is. En niet heel veel meer. Zelfs niet op zolder achter de schotten. Maar bij ons is dat anders. Wij hebben een huis vol. Vol met dingen.

Ik las vorige maand een mooi boekje: Op orde! Minimaliseren in het gezin van Gera van den Berg. Leuk joh! Boeiend! Ik heb er wel oren naar. Alleen ben ik wat eigenwijs. Ik ben niet begonnen met 1 laatje, zoals wel het advies is. Maar met de zolder. Dat komt omdat ik daar al bezig was. Er is nu, ruim een maand later, al best veel weg. Maar toch zit ik in een dip. Was ik nou toch maar met dat laatje begonnen…

Hoe dan ook. Om er weer in te komen, ben ik her en der weer wat inspiratie aan het op doen. En dus kwam ik de “30 days Minimalism Game” tegen. Gisteren op 1 oktober was het dag 1 van dat spel. Het idee is dat je op de eerste dag 1 ding wegdoet. Daarna doe je er 2 weg. En op 3 oktober 3…

30 dagen minimaliseren: dat kan ik vast! Ik heb net een doos oude kaarsen klaargezet om weg te doen. Ik bedenk altijd dat ik ze ga smelten om nieuwe prachtige kaarsen van te maken. Maar eerlijk is eerlijk: ik heb dat nog nooit gedaan! De doos staat nog voor gisteren, de eerste dag. Later vandaag de volgende 2 items…

2 gedachtes over “30 dagen minimaliseren: dat kan ik vast!”

  1. Als het erg lastig blijkt kunnen de kaarsen ook stuk voor stuk, ben je alweer wat dagen verder. Of is dat valsspelen?

    Ik kom gauw kijken!

    1. tsja das een lastige. Een zakje knikkers voor dag 30 voelt toch ook niet helemaal fair… Maar mijn keukenkastje en de boekenkast op zolder zijn zeker wel geschikt voor hoog genummerde dagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *